fredag 7 oktober 2011

Racerapport Gelleråsen 111001


Det var Gelleråsen, Karlskoga som stod värd för årets sista deltävling.
Förutsättningarna inför tävling var att vi stod redan som segrare i klass Modified men i den sammanslagna klassen Sport/Modified var vi tre team som skulle göra upp om totalsegern.
Vi var riktigt fokuserade för dagen och morgonträningen gick bra. Dock lite halt efter all dimma som legat över banan och fördröjt träningen en timme.
Allt verkade bra inför starten och vi var laddade.
Peter fick ta första passet och laddade på riktigt bra från startlinjen. Han körde ett jämt och bra pass, riktigt snabbt dessutom och vi låg totaltvåa efter en timmes körning. Sen kom lite safetycar situationer och det blev dags för förarbyte. Joakim hoppade in och tog andra passet. Tog ett par varv att få upp tempot men höll sen jämna steg med konkurrenterna. Inga större incidenter under passet och tillslut blev det Olas tur att ta bilen till målflagg. Inför sista passet hade vi två varv upp till ledaren och ett varv upp till andra plats. Ola laddade på bra och höll jämna steg med konkurrenterna. Dessvärre tog vi inte in så mycket tid utan ställningen var mer eller mindre statisk sista timmen. När målflaggen kom låg vi på tredjeplatsen två varv upp till segraren och ett varv upp till andra. Detta gjorde att vi slutade som trea totalt i klass Sport/Modified. Vi hade kört överlägset flest varv under hela säsongen men vår DNF precis innan målgång i första loppet grusade chansen att komma högst upp på pallen. Men på det stora hela sett över hela säsongen fungerar bilen riktigt bra och är pålitlig. Det går att åka riktigt fort med bilen. Vi har blivit varma i kläderna och lärt oss bilen. Nästa år blir klassen förhoppningsvis större och konkurrensen ökar. Vi har en hel del som ska byggas om och åtgärdas till nästa säsong, dessutom måste vi träna depåstopp...vi tappar lite för mycket där.

Inga kommentarer: