söndag 11 september 2011

Racerapport Sturup 110910

Sturup:

Dags för fjärde och näst sista deltävlingen för säsongen. Sturup var platsen och skulle bjuda upp till bra motstånd under dagen. Det blev ett stort bortfall på bilar under dagen.
Vi laddade upp med morgonträningen och det flöt på bra. Det var första gången vi körde Sturup i nya bilen och vi konstaterade snabbt att spåren vi höll med gamla bilen inte fungerade längre. Så det blev till att hitta nya och vägvinnande spår genom den ganska tajta banan.
Dags för start och Ola klättrade in i bilen för att ta första passet. Han tog det lite lugnt från linjen men efter två varv var han redan uppe på andra plats och laddade allt vad bilen tålde. Dessvärre blev vi inkallade i depån efter en kvart på en teknisk flagg, vår transponder som räknar varv hade bestämt sig för att lägga av i starten. Vi bytte säkring och felsökte så snabbt vi kunde men hittade inget fel så vi skickade ut Ola på banan igen. Men efter bara ett par varv blev det ny teknisk flagg, transpondern funkade fortfarande inte. Det blev till att låna en av tävlingsledningen och snabbt tejpa fast den i bilen. Det fungerade men vi hade tappat ca 8 varv på strulet. Resten av passet körde Ola riktigt bra och plockade tillbaka ett par varv. Dags för byte och Joakim tog andra passet. Passet började lite struligt med ett par safety car situationer efter avåkningar och skräp på banan. Resten av passet flöt på bra men mot slutet började det regna, banan blev halare och halare och förarbytet närmade sig. Vi försökte ha lite is i magen och vänta in en ny safetycar innan tankning och byte men det kom inte så det blev till att göra bytet under grönflagg. Peter hoppade in och körde sista passet. Regnet avtog ganska snabbt och det torkade upp. Hans pass flöt på bra men med ca en kvart kvar till målgång såg vi att höger framdäck var riktigt dåligt. Man såg stålväven runt om på mitten av däcket. Eftersom tävlingsledningen stänger depån med 10 minuter kvar så vågade vi inte ta in Peter och byta däcket utan det blev till att bara rulla runt banan de sista varven för att klara målflagg. Detta gick hem men höll på att kosta oss tredjeplatsen. Dock slutade dagen på pallen med en 3e plats och utökad ledning i klassen. Nu har vi bara en deltävling kvar på Gelleråsen, Karlskoga Lörd 1/10.

Inga kommentarer: