måndag 6 juni 2011

Rapport Race 2, Mantorp 110505

Vi åkte till Mantorp med seger i sikte. Veckorna innan har Ola och Peter skruvat och fixat för att råda bot på det massiva däckslitaget samt få bättre instyrning på bilen. Vi räknade med att Mantorp skulle vara en bana som passar vår bil och morgonträningen bekräftade detta. Bilen flög förbi väldigt många bilar på flygrakan som vi inte ens varit nära att kunna hänga med tidigare. Lite tajt tidsschema för dagen gjorde att träningen avslutades snabbt och vi hade bara ett par varv var i kroppen.
Dags för start, Ola ska ta första passet men på väg ut till lineup börjar bilen misstända och han kommer in i depå igen. Nu är det bråttom, vi har bara ett par minuter på oss att felsöka och komma ur depån för att slippa starta från depån. Efter snabbt mekande lyckas vi komma ut till uppvärmningsvarvet och ta vår plats på gridden. Starten går och Ola laddar på riktigt bra första varven och plockar bil efter bil. Dock hade vi tydligen inte fått bukt med misständningen så Ola blir tvingad till ett depåstopp till. Vi lyckas fixa bilen men har tappat ca 7 varv upp till konkurrenterna. Ola drar ut på banan igen och hornen växer ut ordentligt på honom. Han knappar in bra på konkurrenterna och verkar tydligen rätt nöjd med bilen och dagen för han sjunger över radion och laddar ännu mer.
Efter 1h 15m blir det safetycar på banan och då passar vi på att ta in bilen för tankning och förarbyte. Joakim tar plats bakom ratten och jobbar sig in i tempot. Hade ett par bra fajter med vår största konkurrent men han fick tyvärr ge sig till slut efter bekymmer med bilen. Dags för förarbyte och tankning igen. Joakim lämnar över bilen till Peter som ska ta den till målflagg. Vi fick byta däck vänster fram först, slitet in till väven så det hade inte klarat så många mer varv. Peter kommer in bra i tempot och tar sig igenom passet. Tillslut är vi ca ett varv bakom ledaren och Peter tar upp jakten, men en olycklig safety car mot slutet grusar våra planer att köra ikapp och får nöja oss med en andra plats igen. Lite tur hade vi dock för bensinen tog slut i bilen strax efter målflagg.!. Men vi var mycket nöjda och glada med dagen som stort. Ett stort steg framåt tog vi och bevisade att vi kan vara med och fajtas högt upp. Nu blir det till att riva bilen under sommaren och fixa till allt som är slitet innan nästa lopp i augusti.
// JockanInga kommentarer: