tisdag 10 maj 2011Premiär säsongen 2011, Kinnekulle 110425
Efter skruvande in i sista stund innan avfärd till Götene kändes det som att vi hade så bra koll som vi kunde inför premiären.
En del frågetecken fanns gällande väghållning, däckslitage och bränsleåtgång. Testet på Anderstorp gav inte så många svar då vi bara hann med drygt 20 varv sammanlagt.
Morgonträningen gick bra och vi fick upp bra fart i bilen utan att ta ut max. Däcken såg ut att klara sig bra men det skulle senare visa sig att däcken var ett av dagens bekymmer.
Peter tog första passet och jobbade in sig bra i racetempot. Vi konstaterade snabbt att bilen gick väldigt bra och fort på rakan, där var det inte många som tog oss. Däremot brottades han med understyrning så det var svårt att få med sig farten ut. Detta gjorde också att däckslitaget vänster fram blev väldigt högt. Efter första passet var det dags för tankning och förarbyte. Jag (Joakim) tog över men först tvingades vi till byte av däck fram, däcken var inte helt slut men det var inte mycket kvar så det var bäst att byta. Fick även toppa upp med lite olja. Detta gjorde att vi tappade något varv framåt till konkurrenterna. Efter ca 20 min på passet började motorn misstända på höga varv. In snabbt i depån och efter lite magi från Ola gick bilen bra resten av passet. Dock tvingades vi till ett för tidigt tankstopp när bränslemätaren spelade oss ett spratt. Sista passet tog Ola och han laddade på bra. Körde jämna tider och hängde med bra i tempot. Men tyvärr med ca 25minuter race kvar så kommer han in i depån med ett totalt söndertrast vänster framdäck och utan ström i bilen. Däcket bytte vi snabbt men batteriet var svårare. Vi lyckades få igång bilen med hjälp av ett annat batteri men tyvärr så dog den direkt igen. Vi engagerade halva depåpersonalen till att putta igång bilen igen men vi missade precis att komma ut på banan innan de stängde depåutfarten så det blev tyvärr ingen målflagg för oss. Värsta konkurrenten blev också stående med 10 minuter kvar av tävlingen med rensad växellåda. Detta gjorde att ingen i klassen kom i mål så slutställningen blev bara baserad på antal varv och detta placerade oss som 2a. Kändes lite bittert men på det stora hela är vi nöjda med premiären. Nu har vi lite att jobba på inför nästa lopp på Mantorp. Framförallt måste vi få kontroll på däckslitaget och understyrningen.

Inga kommentarer: