måndag 15 oktober 2012

Sammanfattning lopp 4 & 5

Tävling 4 Mantorp 120923
 
Efter motorhaveriet på Kinnekulle senast har det varit bråda dagar i garaget och Ola lyckades få ihop en ny motor att köra med, dock inte riktigt lika vass som den gamla men fullt tillräcklig.
Joakim fick dessvärre stå över den här tävlingen på grund av sjukdom så Ola och Peter fick ro det hela iland själva.
Dagen flöt på bra och inga haverier eller bekymmer ledde faktiskt till vår första SEGER! Bra jobbat.
Detta gjorde att vi i högsta grad var med igen och slogs om totalsegern i cupen.
Läget inför sista loppet var att vi låg tvåa totalt 10 poäng efter ledaren.
För att knipa totalen var vi tvungna att vinna sista och de som ledde skulle bli 5a eller sämre.
 
Tävling 5 Knutstorp 121013 Säsongsfinal
 
Vi anlände till ett regntungt Knutstorp tidigt på morgonen.
Dagens tidsschema var något pressat och erbjöd bara en timmes träning på banan, inte helt idealt då ingen av oss hade kört banan innan.
Joakim betade snabbt av ett par träningsvarv och lämnade över bilen till Peter. Han fick också ett par varv i kroppen men Ola lyckades bara hinna med ett varv dessvärre pga lite elstrul i bilen. Med andra ord var vi inte speciellt förberedda men det var bara att köra på!
Ola fick ansvaret att starta rejset och kom iväg bra. Det var ett mycket struligt race med många avåkningar och plåtkontakt med följd att det var mycket körning bakom safetycar. Passet flöt på utan incidenter och sedan blev det Joakims tur att ta andra passet. Samma sak här, mycket gulflagg och safetycar. Dessutom en bit in på passet gick två bilar ihop ganska ordentligt och tävlingen rödflaggades och fick startas om när banan var rensad. Inför omstarten la varvräknare och vindrutetorkare av, dessutom lyckades vi stänga av kupéfläkten (hmm..kan ha varit föraren som slog av strömbrytaren men det erkänner han såklart inte) med följd att allt immade igen och sikten blev noll. Joakim stannade kvar på banan och tog sig igenom varven som följde dock med reducerad fart.
Sista passet tog Peter och seglade iväg i en bra fart men helt plötsligt slutade bilen att styra med en fin resa över det finklippta till följd. Han fick dock in bilen i depån och Ola lagade och fäste tillbaka rattstången. Därefter laddade Peter på bra och tog bilen till målflagg...inte pallplats den här gången men glädjande nog tillräckligt med poäng för att knipa en total 2a plats i klassen och detta är vi helt klart nöjda med efter en strulig men rolig säsong.
 
Vi tackar samtliga som sponsrat och stöttat oss den här säsongen!

Inga kommentarer: