söndag 22 april 2012

Deltävling 1 Kinnekulle 120422


Första racet för året...allt var förberett och efter kvällstest i Anderstorp i tisdags var vi nöjda och glada med bilen. 
Vädret var inte på vår sida utan det blåste och regnade i morse inför träningen. Vi tog varsitt pass för att känna på grepp och få lite tempo i kroppen. 
Dags för start och Ola fick ta första passet. Han kom iväg bra i starten och hängde på. Första halvtimmen pendlade han mellan andra och tredjeplats i klassen. 
Men sedan var olyckan framme och han fick ett olyckligt kast på bilen som inte gick att rädda utan bilen flög in i räcket. Som tur väl var så tog det höger fram och bak så smällen blev inte så stor, men det slog sönder styrning, front och båda fälgarna på höger sida. Blev bärgning tillbaka till depån och där började operation räddning av bil. Styrväxel byttes relativt snabbt, ner på hjulen och testa om de pekade åt samma håll. Funkade inte då det var mer trasigt. Efter någon ytterligare timmes skruvande lyckades vi få ner bilen på hjulen igen och Joakim körde ut för att känna av läget. Dessvärre var hjulinställningen inte riktigt hundra och bilen spårade riktigt konstigt och var inte körbar i fullt racetempo. Tillbaka in i depån och där stod den tills det var en kvart kvar av loppet. Då körde Peter ut och tog den över mållinjen.
Det var många blandande känslor, alltid tråkigt att köra sönder men det kunde varit mycket mycket värre så vi kom lindrigt undan. Det positiva var att vi fick målpoäng så vi är fortfarande med. 
Nu blir det operation riktning och lagning innan nästa lopp på Gelleråsen i början av Juni.
En liten film från första varvet...


4 kommentarer:

Sven sa...

Hej! Var åskådare idag på Kinnekulle Ring och tog en hel del kort under tävlingen bla på er bil då den ju tyvärr stod länge i depå. Är ni intresserade av att kolla på korten så meddela här vilken adress jag kan skicka dem till så gör jag det.
Bättre lycka nästa gång.
Mvh Sven /Skövde

Joakim sa...

Hej Sven!

Alltid kul med kort. Du kan maila dem till joakim.strand@yahoo.se

Tack på förhand!

Sven sa...

Hej Joakim!
Den mailadress du angivit fungerade tyvärr inte:(

Joakim sa...

oj...lyckades visst skriva fel på min egen mailadress. Sorry!

den rätta är joakim_strand@yahoo.se

Tack igen.. =)