fredag 21 januari 2011

ny klass ny bil

2011 BMC RACING CUP

Då kommer vi att köra med våran nya Mini , som vi byggt till och från på ett år nu.
Det är i grund och botten en mini från 90 talet som har blivit krockad i tyskland då den bara gått 600 mil . blev senare i ett par ägares händer om byggd av Calle Wahlin i Knivsta till honda i en framvagn från Engelska Allspeed. Tråkiga omständigheter gjorde att Calle skulle sälja projektet.

Och då passade det som en handske för team FAR OUT då vi pratat om att hitta nått annat alternativ till våran 1380.

så Peter och Ola drog iväg med en Mercedes skåp bil till Knivsta, Lite osäkra på att om vi skulle få plats med bilen så med ett gäng brädor och en såg så borde det gå....

efter att kört sista 2010 race så började arbetet med denna bil på allvar, då Calle inte tänkt att
köra race utan att gat regga bilen så krävdes det ganska mycket ombyggnationer och förstärkningar som krävs för en race bil som skall funka i 4 timmar.

till och börja med så var det meningen att vi skulle köra i HT2 serien där man får köra på gat däck och har bensin begränsning.
Men det verkade som det var fler som var sugna på att prova att köra med andra motorer i hundkoja så nu i år blir det en ny Hundkoje klass och den heter MODIFIED och det är för hundkojer med utbytt motor med max 1,6 och fritt med bränsle och däck.
passade oss som en handske,

Här kommer lite bilder på status på bilen just nu.
den är lackad i grått men den skall folieras i kolfiber så som baklucka och dörr som synes på en av bilderna.

Mer teknisk data kommer om bilen snart, men den är mycket kompetent och efter att kört med den gamla bilen så har vi förbättrat det som vi vet är svaga länkar på vår kära MINI.1 kommentar:

Sudden sa...

Härligt!
Fina bilder Ola! Nu börjar det dra i racetarmen
// Peter