söndag 6 juni 2010

Falkenberg 6 juni 2010

Idag har allt krånglat....
började med att kylarn sprang läck innan träning, Adrian drog till Halmstad för å hämta en bättre beg ,medan vi provade å laga den gamla med kemisk metall, när han kom tillbaka så var den gamla på plats igen och tur va det för den som han hämtade var trasig den med... Jag brukar alltid annars ha med en kylare men inte denna gången.

träningen startar alla nöjda å glada , bilen går bra. står vid tank depån. Många endra chafförer kommer och säger att ni måste kolla på erat bak däck , kollade på däcket då var mitten av körbannan ett spår i från skärmkanten. in och banka upp skärmkanten med en slägga och justera upp fjädringen lite.

Start... Peter startar kör bra och hänger på bra. bromsar på sig i hårnålen men reder ut problemet.
efter 38 minuter är en safety car körning slut och han har oturen att hamna bakom en vit Saab. saaben släpper inte förbi och Peter provar alla spår. Slutar med att han blir ut tryckt i muren efter chicanen efter start och mål rakan . tar illa... styrstaget höger sida blir krokigt och huven får en rejäl kyss.. in i depån . banka och slå .
lyckas få ihop bilen i ett kördugligt skick. Ola (jag) startar kör en dryg halv timme bilen går hyfsat men hjulen står helt tokigt och 3 àns växel är lite svår att få i. I en kurva lyckas jag inte få i växlen utan styr lite åt sidan för att inte va i vägen för an gul Norsk sport koja som kommer bakom. Trodde att han skulle svänga för bi mig på vänster sida men han kom på höger , träffar hans framfälg där inre bärarm brister och han flyger av banan...

Jag kör in in i depån och Adrian byter fram hjulet som fått sig en kyss.
Peter tar över ratten för att ta bilen i mål drygt en halv timme innan racets slut rullar han in i depån för att olje trycks lampan har tänds.

efter en snabb koll på oljan som ligger rätt och inga läckage startat vi bilen för att se om det blir nåttt tryck på mätarn , hinner inte köra 2 varv på star motorn innan det smäller till ....
Troligen har olje pickupen i växel lådan lotsnat /gått av så den lagt sig vid vev axlen och när den snurrade blev det trångt och röret tittade ut genom växellåds huset..
Pang bom...

Racet brutet...

Återkommer med en film snutt och bilder i morgon .

Inga kommentarer: